Blog

Z czego składa się pierścionek? Charakterystyka i nazwy poszczególnych elementówPierścionek to wyjątkowa biżuteria, którą kochają wszystkie przedstawicielki płci pięknej. Jednak z pewnością niewiele przedstawicielek płci pięknej wie, z jakich elementów składa się pierścionek. W naszym tekście przedstawiamy budowę tej klasycznej ozdoby palca.
Przeczytaj więcej

Różowe złoto — hit w nowoczesnej biżuterii

Różowe złoto — hit w nowoczesnej biżuteriiPrzez wiele tysięcy lat złoto kojarzyło się wyłącznie ze swoim naturalnym, żółtawym odcieniem. Nie wszystkim odpowiadał jednak jego ciepły kolor, dlatego w poszukiwaniu ideału ludzie zaczęli dodawać do stopu złota różne inne metale, aby nadać mu inny odcień. W ten sposób zaczęło powstawać między innymi białe złoto, które stało się bardzo popularne mimo swojego pozornego podobieństwa do wyrobów ze srebra. Od kilku sezonów absolutnym hitem stało się jednak różowe złoto. Jeśli zastanawiasz się, co to jest różowe złoto, w jaki sposób ono powstaje i komu pasuje biżuteria wykonana z tego stopu, zapraszamy do lektury!
Przeczytaj więcej