ROREN oferuje Państwu najwyższej jakości pierścionki zaręczynowe, obrączki ślubne, pierścionki zaręcz... [+]
PROMOCJE

Pierścionek z brylantami

- Złoto żółte 585 (wykonujemy również wersję w  białym złocie) + srebro (oprawa)

- brylant 1 szt. H/Si  (0.47 ct.) + brylanty 16 szt. H/Si (0.48 ct.)

więcej » nowa cena: 16 899,95 zł ZOBACZ WSZYSTKIE PROMOCJE »
photo 1

Pierścionek z szafirem i brylantami

- Złoto białe 585 (wykonujemy również wersję w żółtym złocie)

- szafir ok. 0.60 ct. + brylanty 2 szt. H/Si (0.06 ct.)

więcej » nowa cena: 1 789,99 zł ZOBACZ WSZYSTKIE PROMOCJE »

Pierścionek z brylantami

- brylant 1 szt. H/Si  (0.10 ct.) + brylanty 12 szt. H/Si (0.10 ct.)

więcej » nowa cena: 2 960,00 zł ZOBACZ WSZYSTKIE PROMOCJE »
Tu jesteś: / Strona główna / Pierścionki zaręczynowe

Pierścionki zaręczynowe

Przy wyborze pierścionka zaręczynowego, zastanawiamy się nad kilkoma pytaniami. Najważniejsze z nich to: rozmiar, materiał, z którego ma być on wykonany i jak dopasować go do stylu ukochanej. Jaki rozmiar pierścionka nosi przyszła narzeczona? Najłatwiej możemy to sprawdzić, zaglądając do szkatułki z jej biżuterią i mierząc wewnętrzną średnicę któregoś pierścionka. Należy mieć na uwadze, że jest on prawdopodobnie noszony na innym palcu niż serdeczny - na którym ma się znaleźć pierścionek zaręczynowy – dlatego też powinien on być odpowiednio mniejszy. Drugim sposobem na mierzenie pierścionka zaręczynowego jest porównanie naszego małego palca z kostką serdecznego palca wybranki – musimy określić, na jakiej wysokości mają one tę samą grubość. Następnie mierzymy to miejsce i dzielimy je przez π (3,14). Nawet jeśli pierścionek okaże się za duży lub za mały, zawsze możemy do zmodyfikować go do prawidłowego rozmiaru u jubilera. Który materiał wybrać? Najpopularniejszymi surowcami są oczywiście złoto i srebro. Istnieje szeroka paleta, dzięki której możemy idealnie dopasować kruszec do oczu i karnacji wybranki. Powinniśmy się sugerować stylem naszej kobiety, aby pierścionek ładnie się komponował z jej codziennym ubiorem, jak i strojami na specjalne okazje. Pierścionki o nietypowych i oryginalnych kształtach są przeznaczone dla kobiet o mocnych charakterach, które lubią się wyróżniać, natomiast subtelne i delikatne dla taktownych pań lubiących klasykę. Ważne też, aby pierścionek pasował do koloru oczu przyszłej narzeczonej. Możemy też zdecydować się na wygrawerowanie różnych wzorów i ekstrawagancki kamień, jednak tylko w przypadku, gdy potrafimy umiejętnie określić styl naszej wybranki. Pamiętajmy, że pierścionek zaręczynowy będzie jej towarzyszem przez długi czas, dlatego musi być ponadczasowy i uniwersalny.

Sortuj:
101 - 120 z 133 Pierwsza | « Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Następna » | Ostatnia

Pierścionek z szafirem i brylantami Pierścionek z szafirem i brylantami Pierścionek z szmaragdem i brylantami Pierścionek z tanzanitem i brylantami Pierścionek z tanzanitem i brylantami

Pierścionek ze szmaragdem
cena: 1 520,00 zł
Pierścionek ze szmaragdem
Pierścionek ze szmaragdem i brylantami Pierścionek ze szmaragdem i brylantami Pierścionek ze szmaragdem i brylantami Pierścionek ze szmaragdem i brylantami

stat4u