ROREN oferuje Państwu najwyższej jakości pierścionki zaręczynowe, obrączki ślubne, pierścionki zaręcz... [+]
PROMOCJE

Pierścionek z brylantami

- Złoto żółte 585 (wykonujemy również wersję w  białym złocie) + srebro (oprawa)

- brylant 1 szt. H/Si  (0.47 ct.) + brylanty 16 szt. H/Si (0.48 ct.)

więcej » nowa cena: 16 899,95 zł ZOBACZ WSZYSTKIE PROMOCJE »
photo 1

Pierścionek z szafirem i brylantami

- Złoto białe 585 (wykonujemy również wersję w żółtym złocie)

- szafir ok. 0.60 ct. + brylanty 2 szt. H/Si (0.06 ct.)

więcej » nowa cena: 1 789,99 zł ZOBACZ WSZYSTKIE PROMOCJE »

Pierścionek z brylantami

- brylant 1 szt. H/Si  (0.10 ct.) + brylanty 12 szt. H/Si (0.10 ct.)

więcej » nowa cena: 2 960,00 zł ZOBACZ WSZYSTKIE PROMOCJE »
Tu jesteś: / Strona główna / Pierścionki zaręczynowe

Pierścionki zaręczynowe

Przy wyborze pierścionka zaręczynowego, zastanawiamy się nad kilkoma pytaniami. Najważniejsze z nich to: rozmiar, materiał, z którego ma być on wykonany i jak dopasować go do stylu ukochanej. Jaki rozmiar pierścionka nosi przyszła narzeczona? Najłatwiej możemy to sprawdzić, zaglądając do szkatułki z jej biżuterią i mierząc wewnętrzną średnicę któregoś pierścionka. Należy mieć na uwadze, że jest on prawdopodobnie noszony na innym palcu niż serdeczny - na którym ma się znaleźć pierścionek zaręczynowy – dlatego też powinien on być odpowiednio mniejszy. Drugim sposobem na mierzenie pierścionka zaręczynowego jest porównanie naszego małego palca z kostką serdecznego palca wybranki – musimy określić, na jakiej wysokości mają one tę samą grubość. Następnie mierzymy to miejsce i dzielimy je przez π (3,14). Nawet jeśli pierścionek okaże się za duży lub za mały, zawsze możemy do zmodyfikować go do prawidłowego rozmiaru u jubilera. Który materiał wybrać? Najpopularniejszymi surowcami są oczywiście złoto i srebro. Istnieje szeroka paleta, dzięki której możemy idealnie dopasować kruszec do oczu i karnacji wybranki. Powinniśmy się sugerować stylem naszej kobiety, aby pierścionek ładnie się komponował z jej codziennym ubiorem, jak i strojami na specjalne okazje. Pierścionki o nietypowych i oryginalnych kształtach są przeznaczone dla kobiet o mocnych charakterach, które lubią się wyróżniać, natomiast subtelne i delikatne dla taktownych pań lubiących klasykę. Ważne też, aby pierścionek pasował do koloru oczu przyszłej narzeczonej. Możemy też zdecydować się na wygrawerowanie różnych wzorów i ekstrawagancki kamień, jednak tylko w przypadku, gdy potrafimy umiejętnie określić styl naszej wybranki. Pamiętajmy, że pierścionek zaręczynowy będzie jej towarzyszem przez długi czas, dlatego musi być ponadczasowy i uniwersalny.

Sortuj:
21 - 40 z 119 Pierwsza | « Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Następna » | Ostatnia

cena: 2 960,00 zł

cena: 2 690,00 zł
cena: 1 610,00 zł
Pierścionek z brylantem

Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/finehost/ftp/roren_pl/application/models/Kategoria/Utils.php on line 134

Biżuteria ślubna handmade

Dlaczego wybór biżuterii ślubnej jest tak ważny? Ślub to najpiękniejszy dzień w życiu każdej pary. Planujemy go w najmniejszych szczegółach długi czas przed ceremonią. Każda kobieta pragnie pięknie wyglądać w dniu własnego ślubu i efektownie się prezentować przed gośćmi, a przede wszystkim przed swoim mężem. Oprócz o bajecznej sukni, perfekcyjnym makijażu i wyrafinowanej fryzurze, musimy pomyśleć również o biżuterii ślubnej – doda ona szyku i uroku każdej pannie młodej i uwydatni jej prawdziwe piękno. Jakie dodatki wybrać na ten szczególny dzień i czym się kierować przy ich wyborze? Biżuteria może być dopasowana tak, aby tylko podkreślić kreację i stanowić jej delikatny dodatek. Można również wybrać biżuterię ekstrawagancką, która będzie motywem całej kompozycji. Poza tym niektóre modele sukien zyskają blask dopiero dzięki odpowiednim dodatkom – długim, bogato zdobionym kolczykom, wytwornemu naszyjnikowi czy finezyjnym bransoletom.

Ile kobiet, tyle inspiracji – każda z Pań może stworzyć swój niepowtarzalny zestaw biżuterii, dzięki któremu uwydatni swoją wyjątkową urodę. Biżuterię można dopasować tak, aby podkreślała ona naturalność panny młodej lub zaszaleć z jej doborem i zamienić się w prawdziwą księżniczkę. Biżuteria powinna podkreślić kolor oczu młodej mężatki, być idealnym uzupełnieniem jej sukni ślubnej – od nas zależy czy wybierzemy ogromny naszyjnik, okazałe bransolety czy raczej delikatne kolczyki. Jeśli same będziemy czuć się komfortowo i pięknie w naszej ślubnej kreacji, to wzbudzimy zachwyt także w gościach i wybranku naszego serca. Mimo iż dominujące kolory w stroju przyszłej żony to biel i écru, w kwestii biżuterii możemy pozwolić sobie na różne barwy. Przykładowo możemy ją dopasować do koloru kwiatów w bukiecie panny młodej.

stat4u